Tein pienen pyörälenkin, koska eilen ei ollut kameraa mukana ja jäi näkymiä "kuvauslistalle".

Jokin kirsikka (luultavimminkin? Koska eivät nuo ihan omenankukiltakaan näyttäisi) Vammalan rautatieaseman pihan laidalla, alkuillan auringossa:

Onnenpensas (kai tämä on se?) Ystävyydenpuistossa:

Kielonlehtiä tienvarressa:

Kotipaihallakin oli vaikka mitä ötökkäelämää.

Yllätin leppäkertut suvunjatkopuuhissaan:

Myös jonkinlaisilla luteilla (metsä- tai marjaluteita, tai mitä sitten lienevätkään) oli kovaa parveilua Fidon haudan viereisillä voikukkatupsailla. Tässä tosin vain yksi alueen laitamilla, voikukan kookkaalla kaksoisnupulla hiippaillut yksilö:

Ja naapuri, raunioyrtin lehdellä tiiraillut hämähäkkiuros:

Yksi voikukka oli saanut kukkahämähäkin vieraakseen:

Pääni yläpuolella lensi jälleen kuovi. Kuvan otettuani olin kaatua selälleni...:

Lammikon pinnalla minua odotti yllätys. Suuri rantahämähäkki vedenpinnalla!:

Menipä vielä paremmaksi, valtaisa suursukeltaja ilmaantui pinnan tuntumaan ja souteli vedessä aivan hämähäkin edestä:

Vielä vesimittarikin ja kaksi jotain pientä lentohyönteistä pinnalla:

Ilta-aurinko valaisi kauniisti puna-vihreäkiiltoisen kuoriaisen:

Mitä-mitä, niitähän on heinätupsaassa enemmänkin:

Kaverukset:

Lopulta havaitsin että niitähän suorastaan kuhisi siellä, tässä kuvassa näyttäisi olevan niitä jopa 12 yksilöä! Yhteensä niitä saattoi olla muutamia kymmeniä, koska ihan koko porukkaa en mitenkään saanut mahtumaan samaan kuvaan ja vilkkaasti lähtivät liikkeellekin, kun erehdyin siirtymään auringon eteen ja varjoni pyyhkäisi kokoontumispaikkaa.

Parinhakukuhinat niilläkin vaikutti olevan juuri kiivaimmillaan menossa. ...Ja kuinka olinkin pitkään ollut siinä harhaluulossa, että nämä olisivat jotenkin aika harvinaisia kuoriaisia. Ilmeisesti sitten eivät - tai sitten pieni heinätupsaani on saanut kunnian olla harvinaisen kokoontumisen tapahtumapaikka. Todennäköisempää on, että siellä vain sattui olemaan juuri oikeanlaiset olosuhteet juuri tälle kuoriaislajille:

Samalla heinätupsaalla kasvavassa korressa möllötti myös hieman kookkaampi ja vaatimattomampi, mutta rakenteeltaan kiiltäviä "serkkujaan"(?) kovasti muistuttava kuoriainen: