Lämpimänä kevätpäivänä krookukset hehkuivat:

Kärpänen samoili pajun kukalla:

Ja rantahämähäkki nautti auringon lämmöstä omalla vakiopaikallaan:

Iltapäivällä kävin vanhempieni kanssa Ekojärven lintutornilla. Tornista otetut kuvat eivät onnistuneet niin että tänne viitsisin niitä lisätä, mutta alla muutamia muita näkymiä tornin ympäristöstä.

Metsässä maa loisti sinivuokoista. Kirkas aurinko söi kuvista kukkien väriä, silmät näkivät nämä huomattavasti voimakkaamman sävyisinä:

Silmät erottivat myös selkeästi punertavampien värieron sinisempiin verrattuna. Tässäkin valo on haalistanut kukkien väriä ja punerrus ei tule esiin yhtä voimakkaasti:

Punertava ja sininen kukka. Tässä kuvassa näkyvä sävyero on sentään melko realistinen:

Joukossa hohti myös valkoisia yksilöitä:

Ja ihan oikea valkovuokko:

Lintutornin lähiympäristössä kasvoi melko runsaasti näsiää:

Yhdessä näsiäpensaassa oli hämähäkillä verkkonsa. Kaksinkertainen vaara, väijyvä peto myrkyllisellä kasvilla:

Hitaahkosti se siirtyi kasvin suojiin, minulta piiloon:

Osa uusista lehdistä oli jo puhjennut. Nämä taitavat olla taikinamarjapensaiden oksia:

Taikinamarjalla kyyhötteli pienehkö ruskea kuoriainen:

Tapasin myös vilkkaan sisiliskon. Sovelsin eläinkommunikointia siihen, pyytämällä ajatuksissani että ei pelästyisi minua, kun olen sen kaveri ja muutaman kuvan vaan ottaisin. Niin se rauhoittui ja antoi minun katsella itseään, tuli jopa lähemmäs ja lopulta tähyili minuun piilostaan selvästikin uteliaana. Sain siitä kuvan, jonka laitoin viikon kuvaksi sivustolle. Intouduin niin tuosta hauskasta pikkuisesta, että sanoin sille hiljaa ja siis ääneen "hei", jolloin se pettymyksekseni saikin tarpeekseen seurastani ja kipitti kiireellä pakosalle.

Perhosiakin oli liikkeellä, näin sitruuna- ja neitoperhosen, sekä suruvaipan. En päässyt riittävän lähietäisyydelle niitä, jotta kuvat olisivat onnistuneeet.

Hupsista, tämä kuva meinasi unohtua joukosta:

Lämmintä ja kaunista Vappua!